Tres trobadors de llegendes, que recorren el país descobrint antigues històries, viatgen al Ripollès per portar-nos la llegenda del Comte Arnau. Parla aquesta història d’un tal Arnau, un cavaller de fosca armadura que, des de fa molts segles, cavalca a lloms d’un cavall en flames per la vall del riu Merdàs. Una història feta cançó, o una cançó feta història, que tothom ha sentit, però que molt pocs coneixen. De la mà dels trobadors, descobrirem com el Comte Arnau va iniciar el seu viatge cap a l’eternitat i coneixerem a Adelais, el seu gran amor, i a Hug i Ponç, dos éssers màgics dotats de misteriosos poders.
El Comte Arnau és una fascinant història plena d’aventures, amor i tradició. Un espectacle per a tots els públics sobre la llegenda més apassionant de la cultura catalana, que combina actors, titelles i música en viu aconseguint una gran força visual que captiva a grans i petits..
Entre moltes altre raons, perquè tot i estar considerat el mite català més important, que ha aconseguit perviure al llarg dels segles, probablement és el més desconegut. Se’n coneix el nom però, en general, no es coneix la llegenda; entre d’altres causes perquè hi ha moltes llegendes del Comte Arnau i perquè n’existeixen moltes versions, històries i anècdotes. I, sobretot, perquè pensem que els infants (i els que ja no ho són tant) també desconeixen aquesta fascinant història farcida d’aventures. A través del teatre, els hem volgut donar l’oportunitat d’apropar-s’hi i, així, fer la nostra petita contribució a la pervivència d’un mite que, en essència, té tot allò que el fa universal.
I fer-ho a través del llenguatge del teatre com a art que transmet emocions en viu i que té la capacitat de generar un gran impacte en l’espectador. I també perquè el teatre beu justament de la font de la tradició oral, d’explicar històries que s’han anat transmetent generació rere generació, i gràcies a això s’han creat llegendes com la del Comte Arnau que han arribat fins els nostres dies. Per això el teatre és el mitjà natural per explicar aquesta gran història.
Direcció: Joan Arqué
Dramatúrgia: Salvador S. Sánchez
Intèrprets: Ireneu Tranis, Roger Julià i Pep Pascual
Disseny i construcció escenografia: Adrià Pinar
Construcció titelles i màscares: ZiPit Company
Disseny i confecció vestuari: Rosa Lugo
Il·luminació: Xavier Amat
Tècnics so i llum: Xavier Amat i Rafel Roca
Assessorament moviment: Fàtima Campos
Assessorament manipulació: Andreu Martínez
Direcció de producció: Òscar Balcells
Producció executiva: Montse Valentí
Distribució: Xavier Gonzàlez (Escenapart Management)
Premsa: Toni Cortès
Fotografies: Joan Guasch
Imatge gràfica: Jaume Enrich
Amb la col·laboració de: Nau Ivanow
Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Espectacle per a tots els públics / Durada: 55 minuts
CONTACTE DOSSIER FITXA TÈCNICA DOSSIER PEDAGÒGIC ALTRES PRODUCCIONS
Subscriu-te per estar al dia dels espectacles, notícies i novetats del Teatre de l’Aurora.
SUBSCRIU-TE1915 ORIGINAL
ANTONI GRAELLS -Fusteria i mobles
BITØK
CAL PERICO - MERCERIA VIDAL
CERRAJERÍA JR BORDES
COPISTERIA RAMBLES
COSMON
EL CAFÈ DE L'ATENEU
FARMÀCIA CRISTINA CASAS
FARMÀCIA X. PAGÈS BERTRAN
FER FRANS
GRAICAP
i-ENGINY INSTAL·LACIONS
INTERSPORT PEDRAFORCA